Så skapar du ett kontor hemma

Jobbar du hemifrån kan det lätt bli att du sitter och jobbar i sängen eller soffan. Men det ska du försöka undvika. Du vill inte att du undermedveten ska förknippa soffan eller sängen med jobb – då kan du tillslut inte slappna av när du ska ta det lugnt i soffan eller lägga dig och sova i sängen. För att undvika detta kan du skapa ett kontor hemma. 

Saker som är bra att ha på hemmakontoret

Som du säkert redan förstår är det första du bör göra att hitta en plats där du kan sitta ostört. När du har hittat denna plats är det dags att göra om platsen till mer av en kontorsmiljö. Det första du bör införskaffa för att uppnå detta är en stol och ett bord – speciellt om du jobbar framför dator.

Du kan även välja att köpa till andra saker som är typiska för ett kontor – till exempel en printer, papper, pennor, post it-lappar, anteckningsblock, kalender, och så vidare. Här bestämmer du själv vad du är i behov av och därmed vill ha tillgång till på kontoret.

“Gå till jobbet”

Visst skulle du inte gå till en arbetsplats i din pyjamas eller morgonrock? Då ska du inte göra det när du jobbar hemma heller. Gå upp i samma tid och gör samma saker på morgonen när du ska jobba hemma som när du skulle gått till en arbetsplats utanför hemmet.

 

Tänk att du ska gå till jobbet trots att du ska jobba hemma. Klä på dig kläder som passar ditt arbete och starta dagen som om du jobbar på ett kontor. Går eller cyklar du till jobbet kan du ta en promenad eller cykeltur innan du sätter dig vid ditt bord och börjar dagen.